Makaron jak moussaka

Składniki
- 250 g mielonej baraniny
- puszka pomidorów
- duża cebula
- kilka ząbków czosnku
- 1 bakłażan
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 200 g fety
Krok po kroku
- Bakłażan i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyc na kilka łyżkach oleju na dużym ogniu przez 2-3 minuty. Po tym czasie zmniejszyć ogień, przykryć i dusić kolejne 5 minut mieszając często.
- Dodać mięso i posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć aż mięso będzie brązowe. Gdy wytopi się dużo tłuszczu, należy go zlać.
- Nastawić wodę na makaron.
- Do mięsa dodać pomidory, koncentrat oraz cynamon i oregano. Wymieszać i dusić pod przykryciem ok 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Makaron odlać zostawiając 2-3 łyżki wody. Dodać mięso i wymieszać razem.
- Podawać posypane pokruszoną lub pokrojoną fetą.