Logo FoodLover.pl
Serce do jedzenia

Quesadillas z fetą i chorizo

IMG_3499

Składniki

  • 4 słodkie ziemniaki
  • 200 g fety
  • mały pęczek kolendry
  • 140 g kiełbasy chorizo
  • 8 placków tortilla

Krok po kroku

  1. Ziemniaki umyć, osuszyć, ponakłuwać w kilku miejscach i upiec w całości w 200 stopniach przez 50 min. Można to zrobić np dzień wcześniej.
  2. Miąższ ziemniaków wydrążyć łyżką do miski, dodać pokruszoną fetę i drobno posiekaną kolendrę. Doprawić do smaku. Wymieszać wszystko razem.
  3. Powstałą masę rozsmarować na połowie każdego placka torilla. Chorizo pokroić na plasterki i ułożyć na masie ziemniaczanej.
  4. Rozgrzać patelnię grillową. Każdy placek złożyć na pół i smażyć aż się zrumieni ok 3 min z każdej strony.