Logo FoodLover.pl
Serce do jedzenia

Sałatka z tuńczykiem wg Michela Moran

SALATKA

Składniki

  • 125 g ryżu (1 torebka)
  • 2 jajka
  • 1 pomidor  (można obrać ze skóry)
  • 120 g oliwek zielonych
  • 1 cebula
  • 1 puszka tuńczyka
  • 3 ziemniaki (moim zdaniem zbędne)
  • pieprz
  • majonez (kilka łyżek)

Krok po kroku

  1. Ryż, jajka i ziemniaki ugotować (oddzielnie). Ryż przełożyć na sitko i przepłukać zimną wodą.
  2. Ziemniaki i pomidor pokroić w grubą kostkę. Jajka i cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3. Tuńczyk i oliwki odsączyć. Jeżeli oliwki są małe, przekroić je na pół, jeżeli duże-  na grube plasterki.
  4. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem. Doprawić pieprzem.