Logo FoodLover.pl
Serce do jedzenia

Granola kokosowa

granola

Składniki

  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 125 ml syropu klonowego (lub miodu)
  • 300 g płatków owsianych
  • 50 g pestek słonecznika
  • 50 g pestek z dyni
  • 4 łyżki ziaren sezamu
  • 100 g płatków migdałowych
  • 50 g wiórek lub płatków kokosowych

Krok po kroku

  1. Piekarnik nastawić na 150 stopni.
  2. Olej, miód i syrop klonowy połączyć w misce. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem wiórek kokosowych. Wymieszać dokładnie
  3. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć granolę i piec 15 min. Po tym czasie granolę wyjąć, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i piec kolejne 10-15 min. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 miesiąca.