Curry ze słodkich ziemniaków

Składniki
- 2 duże piersi z kurczaka
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżeczki pasty curry (wersja łagodna, należy dodać więcej jeśli lubimy pikantne dania)
- 2 średniej wielkości słodkie ziemniaki
- 4 łyżki czerwonej soczewicy
- 300 ml bulionu z kurczaka
- 400 ml mleka kokosowego
- 175 g mrożonego groszku
Krok po kroku
- Pierś pokroić na małe kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Olej rozgrzać na głebokiej patelni lub w rondelku. Dodać pastę curry i posmażyć ją minutę.
- Dodać kurczaka, ziemniaki i soczewicę. Wymieszać,aby składniki pokryły się pastą. Dodać bulion i mleczko kokosowe.
- Doprowadzic do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Dodać groszek i gotować kolejne 5 min. Można podawać z ryżem lub samodzielnie.