Logo FoodLover.pl
Serce do jedzenia

Sałatka ryżowa z kurczakiem i warzywami

salatka_ryzowa_kurczak_warzywa

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 200 g ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 kostka rosołowa
  • 300 g pieczarek
  • 1 papryka
  • 3 łyżki majonezu
  • przyprawy: papryka słodka i ostra w proszku, sól, pieprz – do smaku

Krok po kroku

  1. Ryż ugotować na sypko. Pierś ugotować w bulionie z kostki rosołowej. Odstawić do ostygnięcia.
  2. Pieczarki pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, doprawić solą i pieprzem. Paprykę i pierś  pokroić w kostkę. Ogórki obrać i również pokroić w kostkę. Fasole i kukurydzę odsączyć z zalewy.
  3. Wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać z majonezem, doprawiając do smaku papryką w proszku, solą i pieprzem.