Sałatka ryżowa z kurczakiem i warzywami

Składniki
- 1 pierś z kurczaka
- 200 g ryżu
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 3 ogórki konserwowe
- 1 kostka rosołowa
- 300 g pieczarek
- 1 papryka
- 3 łyżki majonezu
- przyprawy: papryka słodka i ostra w proszku, sól, pieprz – do smaku
Krok po kroku
- Ryż ugotować na sypko. Pierś ugotować w bulionie z kostki rosołowej. Odstawić do ostygnięcia.
- Pieczarki pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, doprawić solą i pieprzem. Paprykę i pierś pokroić w kostkę. Ogórki obrać i również pokroić w kostkę. Fasole i kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać z majonezem, doprawiając do smaku papryką w proszku, solą i pieprzem.