Logo FoodLover.pl
Serce do jedzenia

Deser z rabarbarem

Dla wielbicieli rabarbaru. Składniki na 2 porcje. Mniammm!

deser_rabarbar

Składniki

  • 2 szklanki (220g) pokrojonego rabarbaru
  • 1/4 szkl cukru (55g)
  • 1/2 szkl wody
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szkl jogurtu naturalnego, waniliowego lub greckiego
  • 1/3 szkl podpieczonego muesli (ja dałam granolę orzechową; podpieczone płatki migdałowe też mogą być)

Krok po kroku

  1. Rabarbar, cukier, cynamon i wodę umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 10 min, aż rabarbar się rozpadnie. Zostawić do ostudzenia, a następnie schłodzić w lodówce. Przełożyć do szklanek, na wierzch wyłożyć jogurt i posypać muesli.