Warzywa zapiekane z fetą

Składniki
- 2 cukinie
- 1 bakłażan
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 3 ząbki czosnku (ja dałam 5)
- ½ pęczka świeżego tymianku
- 200 g sera feta
- oliwa z oliwek
Krok po kroku
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Warzywa umyć i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić je do naczynia żaroodpornego i skropić obficie oliwą. Czosnek przecisnąć przez praskę, tymianek pociąć i wymieszać z warzywami. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
- Po 10 min warzywa wymieszać i wstawić na kolejne 10 min. Ser feta pokroić na plasterki, wyłożyć na warzywa i zapiec przez ok 5 min, aż zacznie się topić. Można podawać jako osobne danie lub jako dodatek.