Logo FoodLover.pl
Serce do jedzenia

Blok czekoladowy

Wspomnienie dzieciństwa. Uwielbiam..

blok_czekoladowy

Składniki

  • 400 g  mleka w proszku
  • 250 g masła
  • 1 szkl cukru (dałam niepełną)
  • 1/2 szkl wody
  • 2 czubate łyżki kakao
  • herbatniki
  • dowolne bakalie: orzechy, migdały, rodzynki, suszona żurawina itp lub pianki marshmallow- w zależności od upodobań

Krok po kroku

  1. Masło rozpuścić, dodać wodę, cukier i kakao- wymieszać i lekko ostudzić. Do dużej miski wsypać mleko, pokruszone herbatniki i bakalie (jeśli używacie). Wlać masę maślaną i dokładnie wymieszać. Formę keksówkę lub większą blachę wyłożyć folią. Masę wylać, wyrównać i odstawić do schłodzenia.